You are currently viewing A 8 legjobb online egyetem, hogy otthonról tanulj!

A 8 legjobb online egyetem, hogy otthonról tanulj!

A munka nagymértékben meghatározza az életünket . Bármilyen területen is dolgozol, hiába van neked főiskolai vagy egyetemi végzettséged a fejlődésben nem állhatsz meg . Az a tudásod ami ma van , holnap már nagyrészben kevés lesz. Ma már az élethosszig tartó tanulás elvet valljuk és tapasztaljuk minden nap. Egyre több felület segít ebben nekünk, ebből hoztam most néhányat nektek, hogy az idődet hatékonyan ki tudd használni. Így, ne menjen el sok kieső időd a család mellől és természetesen anyagilag sem mindegy, hogy mennyit utazol.

"Ha nem vagy hajlandó tanulni, senki sem tud segíteni rajtad. Ha eldöntötted, hogy tanulsz, 
senki sem állíthat le!"- Zig Ziglar

Ezek ingyenes felületek ,legtöbbször a hivatalos igazolásért,bizonyítványért fizetni kell , majd honosítani, ha azt el akarjuk itthon ismertetni ! De meg így is jóval kevesebbe kerül egy -egy kurzus. Most is úgy gondolom, hogy a papírnál sokkal fontosabb mi az amit tudsz a gyakorlatban. Elméletben mindenki sokkal okosabb :) !

 1. Az első felület az UDEMY, amely Android-ra es IPhone– ra is tölthető , így utazás közben vagy éjjel is tudsz tanulni. Ezen a felületen számos ingyenes és akciós online kurzus közül választhatsz. A különböző leckékből saját kurzusokat állíthatsz össze kedved szerint! Figyelj rá, hogy van ingyenes és fizetős kurzusa is
 2.  A következő és egyben talál a legnagyobb ilyen oldal, COURSERA, ahol közel 120 egyetem kicsivel több mint 1000 kurzusa közül választhattok. Találtok bölcsészet és társadalomtudomány, egészség és társadalomtudomány témaköröket, egészen a művészetig. Persze a számítástechnika sem maradhat ki. A tanfolyamok lefutása igen változatos. Először is regisztrációhoz kötött a részvétel, majd ezt követően van bizonyos fix időpontokban elérhető videós tananyag, illetve olyan is amelyet a bejelentkezés után azonnal nézhető, tanulható!                                                                                             Lehet free kurzusokat is találni. Talán nem meglepő, hogy a nyelvi kurzusok vannak döntő többségben, és ha nem vagy biztos az angol tudásodban számos angol feliratos tanfolyam is található.
 3. edX:A Massachusetts Institute of Technology, a MIT sem akart lemaradni, létrehozta a saját felületét edX- néven amelyhez később a Harvard is csatlakozott. Aztán még további 50 egyetem és a kurzusokat főleg videók, online laboratórium, e-könyvek és online vizsgák alkotják. Itt a legtöbb kurzus így a műszaki tudományok és az informatika területén indul.

  www.edx.org
 4. Stanford Online– Ha kifejezetten a Stamford-ra járnál…A Coursera és más oldalak is kínálnak Stamfordos képzéseket, itt viszont  az egyetem saját anyagai egy helyen! Ilyen egyébként számos nagyobb amerikai egyetemnél létezik. Mármint, hogy saját távoktatásos oldalt is működtet: ilyen a Yale, Harvard, Berkeley!!
 5. A Khan Academy oldala elsősorban általános és középiskolásoknak, szülőknek és tanároknak szóló leckéket oktat.
 6. Az IVERSITY a Coursera európai megfelelője próbál lenni, a részvétel regisztrációhoz kötött és álalában 1-3 hónapig tartanak a tanfolyamok, amelyek igazolásáért a legtöbb esetben fizetni kell. Angol, spanyol és orosz nyelven érhető el a legtöbb kurzusuk.
 7. Az OPEN Education Europa az Európai Bizottság által indított felület, így az Eu-s országok összes nyelvén olvasható. Itthonról még csak a Miskolci Egyetem töltött fel anyagot. Bízunk benne ez hamarosan változik.
 8. A CODE oldala nekem kiemelkedik egy kicsit, mert habár ők is programozásra és alkalmazásfejlesztésre szakosodtak, de gyerekeknek is tartanak kurzusokat. Emellett pedig úgy vannak összeállítva a tananyagai, hogy osztálytermi munkához is lehet használni őket. Már csak egy erre fogékony iskola rendszer kellene nálunk…ÉS MAGYARUL IS SOK ANYAG VAN FENT! Nálunk ez volt a nyerő  a Minecraft kódolással…
www.code.org

Mit jelent a Moocs kifejezés?? – Massive  Open Online Course:)- Tömeges Nyitott Online Tanfolyam

 

Hogyan néz ki itt egy vizsga?

A számonkérésnek többféle módja van. A neves egyetemek azt a megoldást részesítik jobbára előnyben, mikor az előadás után egyenként tesztet vagy esszét kell írni, amelynél a csoporttársak a javítók. Egy felmérés szerint ha 5 különböző csoporttárs értékel és javít, annak átlaga majdnem megegyezik azzal ahogyan a tanár értékelne. Tehát adja magát, hogy először angolt tanulj, ha érteni szeretnéd a világot! :)És ha hosszabb távban gondolkodsz online megélhetésben bizony nem leszel meg nélküle. Döntő többségen a világ fejlettebb részén angolul értenek. Hozok majd erre is megoldást, ötletet! 

HA először magyarul tanulnál, nézz szét a következő oldalakon. Magyar nyelven jóval kevesebb oldal található, az alábbiak viszont olyanok ahol Te magad is tehetsz fel sajt anyagokat és te indíthatsz olyan kurzusokat, amelyek pénzt hoznak a konyhádra, hogy ez is hozzájárulj a saját fejlesztésedhez! UGye milyen jók ezek a rendszerek? Használjuk őket saját épülésünkre! Itt találtok egy teljesebb verziót, ha saját anyagotokkal akartok online oktani és ezzel is kiépíteni egy bevételi lábat!

Magyar online oktatással foglalkozó oldalak:

 1. Skypesuli.hu– n jelenleg 876 oktató várja, hogy órát adhasson neked. A felületen magad is oktatóvá válhatsz, így növelve bevételi mátrixod alternatíváit.
 2. Nonstoptanar.hu-n főleg általános és középiskolai tanárok, végzős hallgatók kínálnak matek, magyar és egyéb általános tantárgyakból oktatási és korrepetálási lehetőséget.

További cikkeket ide feliratkozva küldök Neked!

Itt pedig egészségedet tudod megalapozni!

Napsütésben és szeretetben gazdag Most kívánok Neked!

Ági

 

 

Vélemény, hozzászólás?