Szorult már össze torkod egy ilyen kérdéstől, amely a gyereked felől érkezett?

Érezted már magad hiteltelennek a gyerek előtt azért, mert tudod ugyan mit jelent az anyagi függetlenség, de az oda vezető utat nem vagy biztos benne, hogy tudod és így hogyan is lehetnél hiteles példa előtte?

anyagi fuggetlenseg

Ezek a gondolatok jártak a fejemben, amikor is szembe jött a gépemen egy erről szóló cikk.

Te hogyan boldogulsz ezzel?

Magam évek óta vállalkozóként /is/ keresem a pénzt, és hiába fejlődik a cég, azért az anyagi függetlenségtől messze állunk. Igaz megvannak a „nehezítő tényezőink”- mint 2 gyerek:) (hála istennek) és ugye a gazdasági környezet! Mindazonáltal, hogy imádom a vállalkozásom, hogy úgy foglalkozhatom az online marketinggel és a honlap kivitelezéssel, hogy közben induló vállalkozásokat is van időm istápolni, a magam ütemében fejlődhetem és ez néha azért több tud lenni mint napi 8 óra, szóval nem vagyunk még anyagilag függetlenek.

Vannak megtakarításaink amelyek termelnek, de ez még nincs egy havi jól látható összeg, de ezen vagyunk. :) Igazából mikor én hallottam először ezt a kifejezést, engem megbabonázott. Létezik olyan, hogy valakinek úgy jön pénz havonta, hogy nem dolgozik érte nap mint nap. Azóta eltelt náhány év és látva a környező világ fejlődését engem inkább az tölt el boldogsággal, ha a mindennapok jól sikerülnek. Értem ez alatt azt, hogy tudunk minőségi ételt venni és enni, illetv van pénzünk olyan ruhára, dolgokra amelyeket szeretnénk. :) Ezekért minden nap hálát adok esténként.

Hogyan tovább a jövőben?

Mindezek mellett nekem is célom, hogy ki tudjak alakítani egy független lábat magamnak – a családnak – mindazonáltal, hogy az ember nyilván jobbat szeretne a környezetének És ha anyagilag független vagy, könnyebben tudsz segíteni is akár. Nyilván ezzel mindenki így van/lehet.

Szóval a linkelt cikkben, nagyon jó nézőpontok és gyakorlati útmutató van, hogyan vezesd ezt be otthon a gyereknek, hogy a napi zsebpénze ne menjen el minden nap valami édességre, cukorkára, barátok meghívására és már kicsiként megtanuljon tartalékolni. Nagyon fontos ez abban a világban, ahol a gyorsaságról, a türelmetlenségről szól szinte minden. Gondold át magad is, ha tartalékot képzel, mennyivel nyugodtabban tudsz például egy pandémiás időszak elé nézni. Tudod, hogy legalább fél évig neked lesz pénzed az életre!

Kedves olvasó, fogadd tőlem tehát szeretettel ezt a cikket a Magánpénzügyi Akadémia oldaláról:

http://www.maganpenzugyiakademia.hu/penzugyiblog/anyaapa-mit-jelent-az-hogy-anyagilag-fuggetlen-valaki/