You are currently viewing Az emberi test és elme kapcsolata

Az emberi test és elme kapcsolata

Talán te is gyakran hallottad kisgyermekkorodban, hogy „sokkal okosabb vagy mint gondolnád”

Engem borzasztóan idegesített, mikor valaki okoskodott így, de aztán csak hallgatott és semmit nem mondott. 43 évnek kellett eltelnie, hogy rájöjjek a mondat igazára. Talán téged is érdekel.

Az utóbbi másfél – két évben rengeteg elmével, az elme működésével, annak képességeivel, hullámgenetikával és quantumfizikával foglalkozó videót, előadást néztem meg. Nem volt kötelező, de engem ez kötött le. Vonzott a tudattalan és tudatos határ kérdése, talán a legrövidebben így tudnám megfogalmazni. Ez onnan jött, hogy a vállalkozásomban elég sok kíhívással találkoztam napi szinten, amelyekre szintén kerestem a megoldásokat.

Akik személyesen is ismernek tudják rólam, hogy az egészség és annak prevenciója is létkérdés volt az utóbbi néhány évtizedben nálam. Sok könyvet, értekezést, cikket olvastam és rágtam át, hogy a saját kihívásaimra megtaláljam a választ. Talán egyszer erről is írok majd kicsit részletesebben. Az elmúlt 15 év ismereteiből kiindulva jutottam el oda mára, hogy alapvetően test-lélek-szellem létezésében hiszek, tehát az embernek nem csak a fizikai teste van, hanem annál jóval több. Így meggyőződésem jelenleg, hogy szinte minden egészségügyi kihívásunk mögött valamilyen lelki gond, eltérés, tévedés áll és amelyek nagy része gyógyítható, helyreállítható. Ezt nevezzük ugye holisztikus szemléletnek. Csak egyáltalán észre kell vennünk ezeket a kis dolgokat, jelzéseket amelyeket a testünk próbál velünk közölni, mert az biztos, hogy jelez, hiszen egy kiválóan összerakott szerkezetről beszélünk.

Épp tegnap volt egy beszélgetésem, hogy amennyire rohanó életmódot élünk, egyszerűen nincs idő- de inkább figyelem – arra, hogy minden szúró, jelentkező fájadalomra napi szinten valóban reagáljunk. És igazából lehet, hogy pont nem is reagálni kell, hanem csak észlelni. Ehhez pedig fontos a figyelem. Nekem nagyon-nagyon sok ideig nem volt ilyen szintű figyelmem sem magamra, sem másra.

De meg lehet ezt /is/ tanulni. Habár találkozom olyannal néha, aki születendően rendelkezik ezzel, őket nagyon csodálom.

Visszatérve a testre, amely szinte egy olyan „gép”, amely az erőforrásokat energiává alakítja. Így tekints a testedre. Ergo eszel, iszol, lélegzel és minden ami a sejtjeinkbe kerül energiává alakul át. Ez az energia megmozgat, lehetővé válik a gondolkodás és az érzés és így haladunk napról napra. Ezt hívjuk egyszerűen ÉLET-nek, hiszen azt hisszük, hogy minden napunk innen indul.

Azt talán már a hétköznapi ember is tudja, hogy van tudat és tudalatti. És bizony a mindennapi, automatikus reakcióink /válaszok, tevékenységek/ bizony innen erednek. Nem kell rajtuk gondolkodnod, hogy reggel felkelsz, kv-t csinálsz, teszel-veszel..a munkádban szintén, pláne ha fizikai az a tevékenység és rágóta ezzel töltöd napjaid. Az automatikus reakcióid mind mind tudatalattiból jönnek. Érstd ezalatt amikor hirtelen reagálsz egy szituációban vagy gyorsan élsz. A mai emberek nagy része fel van pörögve. Kapkod, siet, gyorsan hajt és látjuk ennek következményeit. Tudom, mert én is csináltam ezt. :)

A téma közel sincs kivesézve, ha érdekel olvasd tovább a blogot!

Vélemény, hozzászólás?