You are currently viewing Hogyan használd ki a költségeid nyilvántartását?

Hogyan használd ki a költségeid nyilvántartását?

Dupla szokás kialakítása

Olvastam  nemrég egy új szoftverről, amellyel még nem találkoztam! Rögtön izgalom fogott el, hiszen van egy alapvonzódásom a pénzügyi új dolgok iránt, pláne, ha az digitális is… regisztráltam azonnal és azóta használom. És mint mindent lehet használni, de itt valahogy azt érzem, hogy segítik a motivációm. És pont ide akar a cikkem kitérni, hiszen egy új szokás kialakítása ugye legalább 60 nap, de addig kell ám figyelni. Engem is sokszor elvisz még a napi rutin, de érzem és ugye egy szokáskövetőben követem, hogy egyre tudatosabban használom pl. a költségnyilvántartásom és ez örömmel tölt el.

Tehát oda szeretnék, csak kilukadni, hogy  egy ilyen egyszerű költségnyilvántartó napi vezetésével is, rá tudod venni magad arra, hogy új rutinokat alakíts ki a céljaid érdekében. Ha naponta ez eszedbe jut és esténként pl. az esti rutinod tevékenységei között vezeted és viszed fel az adataid, szép lassan kialakul egy új szokásod. Kérdezd meg nyugodtan magadtól, hogy ez a tevékenység vajon előre visz engem? Hozzájárul a céljaimhoz? Most nézd végig a napod pl. a facebookozás nézőpontjából ugyanezeket a kérdéseket!!!

Sokan sokféle hiedelemmel küzdenek pénzügyi téren, amelyeket bizony kezelni kell, ha jól akarsz bánni a saját pénzeddel.

Nem akarok statisztikákat hozni, mindenki találkozott már legalább eggyel. Az, hogy csak rápillantok két feladat között a fb falra, bizony naponta több órát is elvehet a napi ráérő idődből, csak 3-5 percenként! De sokszor… és tudjuk, hogy sok kicsiből lesz a sok! Mindeközben ugyan mással is tölthetnéd az időd…Na nem ez a cél, hogy most ezt ragozzuk, így nézd meg mit hoztam ma neked.

A rövid üzenet csak annyi, hogy a terveim szerint fogok neked olyan lehetőségeket mutatni, amivel olyan új szokásokat alakíthatsz ki, melyek előrevisznek a céljaid felé!

Új költségnyilvántartó szoftver

És amit ma hoztam az a RoyalCashflow szoftvere. Én nagyon szeretem használni, egyszerű, praktikus és magyar fejlesztés. :) Mivel magát is játékosított költségnyilvántartó rendszernek nevezi, érdekes dolgoknak nézünk elébe! :)

Amikor megnyitod és a regisztráción túl vagy, állítsd be az alapdolgokat! Azért is nagyon szeretem, mert a fiúk elkezdtek egy ideje pénzt kérni erre-arra, így az ő pénzügyi dolgaikat is vezetni szerettem volna! Fontos, hogy lássák a kiadások felírását, ergo pl. lássák, hogy mennyit költenek egy héten.

Tehát igazi családi nyilvántartóként tud működni. Legalább 3 embernek követhető benne a bevétel-kiadási adatai. Igy együtt tudunk játszva tanulni a pénzről, ami valljuk be a mai világban elengedhetetlen ! A játék ott kezdődik, hogy ahogyan szépen használjátok, olvassátok a tudásbázist, minden elolvasott cikk után tudtok pontokat gyűjteni.:) Ki nem szeret pontokat gyűjteni? Hát persze, hogy az élet alapja a játék! A különböző pontokhoz különböző szintek tartoznak, amelyekhez pedig plusz funkciók, amelyekkel bővül a szoftver használhatósága. Én már nagyon várom, hogy itt tudjam vezetni a közüzemi óraállásokat, mert tudom, hogy nagy segítség lesz az elszámolásokhoz. Úgyhogy naponta használom és olvasok egy cikket legalább, így növelve a pontjaim számát.

Miután beállítottad a családtagokat, jöhet a pénztárolók felvitele, ahol azt kell összeszedned, hogy hány helyen gyűjtöd és kezeled a pénzed! Szerintem érdemes mindent (értem ezalatt a párnacihát is felvinni), mert így látunk egy globális összképet, amely az átlátáshoz szükségeltetik!:)

Ezután a kategóriákat kell kialakítanod, hiszen ezek módosíthatóak és a kiadásaidnak és bevételeidnek külön kategória struktúrát hozhatsz létre. Én nagyon ajánlom, hiszen így évek múlva is látni tudod, mi miből honnan érkezett hozzád!

Ezek után még adhatsz címkéket a kategóriáidhoz! Ezek nélkül azonban már tökéletesen tudod használni a szoftver, igazából az elején inkább az a lényeg, hogy VEZESD MINDEN NAP! Ez legyen a lényeg!! Ha kell írj emlékeztetőt magadnak valahova, hogy tényleg minden nap legyen megnyitva és felvezetve az aktuális kiadásod! És ha már ez megy, megvan egy hét költségei, majd 3-4, akkor kezdd el tökéletesíteni a folyamatod!

Tarts ki kérlek kb 60 napid és meglátod 2 hónap múlva máshogy látod a világod/ Is/!

Budai Ági

Tudatos rend-szer tanácsadó

Vélemény, hozzászólás?