Jön a karácsony, jönnek a hitelek!

Már október végen- november elején tele pakolják a boltok polcait karácsonyi cuccokkal! Szugerálják a vásárlót , nehogy csak a novemberi, de már az októberi fizetését is költse csak el …
Sőt! Még hitelt is tudunk adni !

Nem tudom ti hogy vagytok vele de sokasodnak a különböző felületeken a jól hangzó személyi kölcsön es egyéb áruhitel ajánlatok ! Fapados kölcsön és társai karácsonyig még olyan nyomást gyakorolnak rád, hogy a gyengébb lelek be is adja a derekát !

Szoktam mondani ügyfeleknek,  hogy nem a hitel intézményével van a gond! Hanem ahogyan ezt kezeljük !

Mert amelyik hitel nem nekünk termel azt akár  nevezhetjük ” rossz” hitelnek is! Gondold végig h a 35-40 %-ős kamatozású személyi kölcsönből finanszírozott Full HD tv amelyen idén karácsonykor megnézed a csillingelős-száncsengős „évekótaugyanaztaműsortadó” adó csatornákat , két , három év múlva mennyit fog érni es te még ki sem fizetted…
Egy ilyen vagy hasonlóan nagyértékű műszaki cikket most ugyan lehet hogy 0ft al hozol el, de mikorra a futamidő letelik könnyen kifizetheted érte 30 szorosan is, egyébként pedig ha valóban lett volna ra pénzed csak 90000.-Ft,-ot!
Számoljunk kicsit:

„visszaadjuk egy havi törlesztőrészletet…”

” Akar 9,9 %-ős kamat személyi kölcsönre …”

Gondolom ismerősek ezek a szlogenek neked is.

Ne csapjuk be magunkat. Gondold végig, hogy ha most szegény vagy és nincs pénzed drága ajándékokra, egyrészt számtalan olcsóbb és ingyenes lehetőség létezik, másrészt a lehető legbiztosabb módja, hogy szegény is maradj az hitelekbe vered magad.

Légy kemény és azt az összeget amit januártól törlesztőrészletekre költenél, tedd félre ! És számolj, jövő karácsonykor mit vehetsz meg valóban belőle és még plusz költséged sem keletkezik.

Találkoztam ma viszont egy érdekes ajánlattal ! Innen jött a cikk ötlete is! Nem volt időm meg tüzetesen megnézni a részleteket de ígérem pótolom es beszámolok  nektek erről ! A hitel ajánlat 0% THM tol es kezelési ktg tol szólt ….itt mar érdemesebb gondolkodni hiszen így gyakorlatilag ha igazolod hogy képes vagy havonta a vállalt összeget fizetni más pénzén tudsz nagyobb értékű műszaki vagy berendezési tárgyhoz jutni ! Ergo ez neked „hoz”! ;)
Így nézett ki a példa törlesztés :
Felvett hitel összeg :100000 Ft
Havi törlesztő részlet : 10000 Ft
Futamidő :10 hónap
Persze egyéb címen meg fel számolhatnak költségeket ezért hangsúlyozom nézd át az apró betűs feltételeket !!!!!!!

Kérlek,  ne ess abba a hibába hogy már idén elköltöd a jövő évi karácsonyi meglepetésekre szánt pénzt, pláne ne úgy hogy nincs is,  mert még majd eztán keresed meg!

Gondolkodj és pláne TERVEZZ!


.

Vélemény, hozzászólás?