You are currently viewing Miért jó a meditáció?

Miért jó a meditáció?

Tegnap elém került egy cikk a meditációról! Amúgy is szeretem a Ted -es videókat , így ráböktem az elindítására ….egy egész jóképű apuka beszélt saját élményeiről ! Ekkor ugrott be a saját tapasztalatom és egy idézet, amelyet már nem tudom hol és kitől olvastam : minden nap meditálj legalább 2*20 percet , ha nincs időd egy órát !!!!!

Emberek milliói élik úgy az életüket, hogy napi rutint teljesítenek. Sőt ezzel ugye nincs is baj. Inkább azzal, hogy milyen az a napi rutin? Építő-e vagy romboló szokásokat gyakorlunk. Észre sem veszik , hogy ebben vannak, csak egyre rosszabbul érzik magukat és panaszkodnak. A körülményekre ! De változtatni alig akarnak, hisz egy jó kifogás megvan mindenre.

Nem írom le miről szól a videó , hallgasd meg te is!  Miért jó a meditáció?

Gondolj bele, hogy a mai 30-40-50 es korosztályt nem úgy nevelték az ipari korban , hogy tudatosan jo szokásokat tanítottak vele. Reggelente a szülők elmentek dolgozni és valamikor este keveredtek haza , akkor pedig jött a házimunka. Hol volt még tudatosodás… Nekem személy szerint nagyon kevés ismerősöm van akiket tudatosan neveltek és hosszú távban gondolkodtak. Ergo ma úgy élünk ahogy anno megtanították nekünk. Betegségeink, választásaink eme tanítás következményei napjainkban. Elhitették, hogy minden mástól függ! Értem ezalatt az egészségünk , mert ha fáj valahol elmegyünk az orvoshoz, hogy mondja meg miért fáj vagy még jobb írjon fel gyorsan gyógyszert amivel két óra múlva mar nem fáj ….továbbmenve  a munkánk ….ha nincs munkám , elmegyek a hivatalba minden hónapban és közben várok otthon hátha szólnak egyszer , hogy van nekem való munka…..

Nem akarok messzire el kanyarodni a meditációtól, csak h a rendszerbe értsd a helyet. Tehát egyszerű figyelemről van szó …ráadásul hinni vagy nem hinni kell hozzá,  mint ahogy sokan azt állítják, egyszerűen csinálni és a bizonyítékok fizikailag tapasztalhatóak. Ergo semmi misztikus nincs benne! Egyszerű fizika a testünkben !  És ha ezt nézzük miért nem próbálja ki minden ember akinek van bármilyen betegsége ? Mivel egészségünk is szokásaink következménye ez is csak azon múlik, hogy mennyire vagy képes lemondani… durva példa, de pl napi 2 szál cigiről , h helyette 20 percet meditálj ! Tudom most azt mondod a cigis megtalálja a másik 20 percet  arra a 2 szál cigire … Nem baj, egyenlőre ! A kérdés, tud-e szokásain változtatni !?!?!?.

Számos példa bizonyítja , az ember ha rá van kényszerítve, igen is tud!

Én csak az egészséggel kapcsolatban szeretném párhuzamba vonni  a meditációt! Ha a kezünkben van és INGYEN a gyógyulás lehetősége:   sehova nem kell érte menni es sorba állni, kedves magyar vajon miért nem próbálod meg használni? Ja, hogy nem lehet  panaszkodni ?!?

Szerintem a marketing pont ilyen. Minél több pénzbe kerül valami, annál értékesebbnek hisszük. ..HA egy orvos azt mondja ezt kell szedni, akkor azt szedjük. Hiába léteznek olcsóbb és talán ingyenes megoldások is, mivel ahhoz nekünk kellene pár dolgon változtatni már nem is érdekes…

Bárminemű kérdéssel kapcsolatban hívj vagy írj nyugodtan.

 

Vélemény, hozzászólás?