Neked is van tőkéd!

Ahhoz, hogy minden rendeződni kezdjen szerintem arra van szükség, hogy önmagunk egyensúlyban legyünk ….tudom ezt így rohad könnyű mondani, és meg elolvasni is, de mit jelent ez a gyakorlatban?

Először is a lelkünk, ahogy magunknak megbocsájtsunk , lelki békénk kell hogy megtaláljuk . Legyen  az egy jól vezetett meditáció vagy csak sok-sok magányosan eltöltött idő a saját gondolataiddal! Én rengeteget olvastam , spirituális oldalakat, könyveket, ahol előbb vagy utóbb megjött a válasz az aktuális fájdalmamra! És akkor oldódott kicsit …..a lelkem !

És éppen így kockánként helyreállítható !

Tehát lelki és testi egyensúlyodnál nincs fontosabb , így nyugodtan dolgozhatsz a céljaidért!   HA érdekel a gyakorlatban hogyan kezeld a helyzetet és mi a szegénység, olvass tovább a kép alatt!

 

Legtöbben ott kezdik el elveszíteni a talajt magunk alatt, amikor nincs pénzük…Amikor köd van a fejben, hogyan is tovább??

Egy viszonylagos jólét után, ahol nem az volt a gondod, hogy a napi számolgatással foglalkozz még inkább kijózanító amikor önálló életbe kezdesz és látod hogy jövő héten még nincs miből kifizetni az albérletet, pláne a rezsit…

Ilyenkor feküdj le kicsit és vedd számba a lehetőségeid, akár kapcsolj be egy vezetett meditációt a témához. Tudd, hogy azért vagy most ebben a helyzetben, mert 1. most van lehetőséged végre úgy kialakítani az életed, ahogyan szíved mélyén mindég is vágytál rá 2. ehhez változás kell! Ugye nem gondolod komolyan, hogy az új életedben, ugyanúgy élve mint eddig, más szokásaid és erre alapozva a mindennapjaid más lesz az eredmény???????????????

Mi az amiből pénzt tudsz csinálni? Mi az amit könnyen el tudsz adni?

Miben vagy jó? Melyik az a tevékenység amely örömmel tölt el?

Milyen képességedet tudod azonnal kamatoztatni?

Fogj egy lapot, vagy az inspirációs vagy titkos füzeted és írj 10 olyan gondolatot, módot, tevékenységet, amely elsőre eszedbe jutott…

Aztán vésd jól az eszedbe, hogy  a SZEGÉNYSÉG nemcsak PÉNZHIÁNY!

Valami teljesen MÁS VAGYONTÁRGY HIÁNYA: A KULTURÁLIS ÉS TÁRSADALMI TŐKE HIÁNYA!

 

Vedd sorra az értékeid!

 

A gondolat sajnos nem tőlem származik, de ezen elindultam!  Nézd meg kérlek majd Vidi Rita: Gazdagodás Receptje című online tanfolyamát! Csak ajánlani tudom neked, hogy végigcsináld a 20 leckéből álló sorozatot. A gondolkodásod valószínűleg átalakul alkalmazottiból vállalkozóivá! Ha csak és ennyi a pozitívuma az egésznek már megérte, hidd el!! Végre nem másra fogsz várni, hogy a saját dolgaid megoldja, teszem azt egy munkáltatóra…

Tételezzük fel, hogy épp „munkanélküli vagy”! Nézz szét mit csinál ilyenkor az emberek zöme? Vár! És bejárkál a munkaügyi központba ,ami pont arra jó, hogy minden egyes látogatás még mélyebbre vigye a reménytelenségbe, hisz ő munkanélküli.:((  Szerintem kevesen tudják ezt a helyzetet úgy kezelni, hogy Na, itt az idő, hogy végre azt csináljam ami örömmel tölt el! ”    Kesergünk, hisz nincs munkánk, nincs reggel hova bemenni, ahol végre megmondják, hogy mit is KELL csinálnom!! Ugye, hogy így vagyunk kondicionálva? Hiszen ezt láttuk sokszor a szüleinktől is…

De pont ilyen helyzetbe kell még aktívabbnak lennünk, hisz valószínű neked is van olyan tulajdonságod  amelyben ügyesebb vagy másoknál. Szoktam mondani, hogy mindenki tud valamit! Ez pedig tőke, egy érték! Gyakorold amikor időd engedi és egyre jobb leszel benne.

Bármikor is kerülsz olyan helyzetbe, hogy elfogy az összes pénzed a birtokodban lévő tudással és kapcsolatokkal, tehát a kulturális és társadalmi tőkéddel igenis meg tudod oldani a helyzeted. Csak HASZNÁLD ŐKET!

Jöhetnek a kifogások, hogy neked egyik sincs! Hááát kérem , senki nem kapja ezeket! Tessék fejleszteni mindkettőt,mert igen ma már az online világban ez is fejleszthető rövid távon is akár…Bármi lehetsz és szinte bármit kitanulhatsz, ha elég időd fektetsz bele és magadba ezáltal. Tessék hinni magadban és látni a célodhoz vezető utat.

Tehát mobil kikapcsolva, zene bekapcsolva vagy egy gyertya meggyújtva és elő a füzettel. :) Amely gondolatok felbukkantak most benned, leírni és tenni,tenni, csinálni….

 

Ha bármivel kapcsolatban kérdésed van, keress bátran, vagy írj!

Csodás napot kívánok neked

Ági

 

Vélemény, hozzászólás?